Specialister på fastigheter i Marbella

OMRÅDEN

Om du skulle fråga oss vad som är det bästa området i Marbella, måste vi svara att det beror helt och hållet på vad det är du letar efter.

Det är nämligen så att vissa områden passar bäst för semesterfirare medan andra är bättre lämpade för längre vistelser eller åretruntboende. Det tidigare tenderar att ligga närmare stranden, och det senare lite längre inåt landet, där exempelvis ett område som Nueva Andalucía erbjuder en idealisk familjemiljö omgiven av rymd, grönska, sportmöjligheter, skolor och även lokala bekvämlighetsinrättningar.

De som söker spänning, glamour och nöjen inser snart att det är detta som gör Puerto Banús så eftertraktat, medan de som älskar strandvillor förmodligen kommer välja mellan Los Monteros och Guadalmina. Den senare erbjuder även en tillvaro i utkanten av vidsträckta gröna fairways, ett vanligt inslag bland många golfbanor i Marbella.

Områden som Río Real, Nueva Andalucía och Los Flamingos är också kända för sina vackra golfbanor som banar sig fram igenom bostadsområdena, medan Elviria erbjuder en intressant mix av stränder och golf. De avskilda inhägnade bostadsområdena finns där för människor som värnar om sitt privatliv, sin säkerhet och som vill bo i ett område fritt från genomgående trafik där ägare av luxuösa hem bildar en exklusiv gemenskap.

Bland de populäraste av dessa är Sierra Blanca, ett lyxigt bostadsområde vars villor samt inslag av moderna lägenhetskomplex åtnjuter magnifika vyer över Marbella och dess kustlinje utifrån La Concha Mountain. Utifrån sitt skyddade naturområde är boende i Sierra Blanca hursomhelst bara fem minuter bort från Marbella citycenter och Puerto Banús.

Den klassiska countryklubben belägen i en bergssluttning kapslas in bäst inom El Madroñal och La Zagaleta, några av de mest prestigefyllda nybyggnationer av sitt slag i Europa, men andra delar av Benahavis såsom Marbella Hill Club och Montemayor är också kända för att kunna erbjuda den optimala blandningen av modernt lantligt boende vid Marbellas utkant.

I och med att vi täcker upp alla dessa områden har vi inte bara ett fantastiskt fastighetsurval i vart och ett av dessa områden, men vi kan också erbjuda expertråd rörande deras karaktäristik, bekvämligheter, delmarknad för fastigheterna, prisnivåer samt medföljande livsstil – så att du kan göra ett välunderbyggt val när du slutligen bestämmer dig för vilket som är det bästa området i Marbella för just dig.